Hamppari joka päätti olla freesimpi



Siri Friends & Brgrs
Siri oli vastassa kassalla ja kertoi meille Friends & Brgristä ja sen suosituimmista hamppareista





Jokainen joka tuntee minut, tietää että kerään kahdenlaisia kokemuksia. Hampurilaisia ja Skagen-leipiä. Minulla on jatkuva syyni paikoista jonne pitää seuraavaksi mennä testaamaan mikä on meno ja päihittääkö tämä makuelämys edellisen. Tänään on luvassa minulle uuden hampparipaikan korkkaaminen.

Kun käyn ensimmäistä kertaa uudessa paikassa, tilaan lähes aina talon myydyimmän aterian. Mikonkadun Friends & Brgrs on mölyinen ja aika täynnä, kun kävelemme rappusia ylös. Tarjoilja Siri on todella pirteän oloinen ja suosittelee minulle joko Classic Brgriä tai Cheese & onion Brgriä. Pienen mietinnän jälkeen hän sanoo, että näistä varmaan kuitenkin juusto & sipuli on se, joka myy paremmin. Eli valitsen sen ja otan lisäksi aiolin ranskalaisteni seuraksi, koska Siri niin suositteli ;) Ystäväni joka on herkkä gluteenin suhteen tilaa Chipotle Brgrin (vege) gluteenittomalla leivällä. Voisi kuulemma olla huonompaakin hiihtokenkää, sillä gluteenitonta hampparisämpylää ei ole tarjolla joka paikassa.

Friends & Brgrs
Cheese & onion Brgr ranskalaisilla
Sisustus on hyvin simppeli ja siisti. Valkoista kaakelia, puun väristä pöytää ja mustaa metallia ykstityiskohtina.

No entä se maku? Pihvi oli rapea pinnasta ja siinä oli sopiva puruvastus mehevälle jauhelihapihville. Sipuli oli hieman mössömäistä ja antoi mukavasti kosteutta kokonaisuudelle. Hampurilaissämpylä oli sopivan höttöinen mutta selkeästi sämpylämaisempi kuin esim. globaaleissa hampurilaisravintoloissa. Hampurilainen oli kaikin puolin harmoninen ja sopivan suolainen. Juustoa en juurikaan erottanut makumaailmasta mutta se varmaan antoi juuri sitä suolaisuutta ja rasvaisuutta kokonaisuuden kannalta. Sen verran maukas ateria oli, että jäin hieman kaipaamaan olutta aterian kylkijäiseksi vaikka ravintola ei sitä myy.

Syy miksi tulimme tänne on, että olimme kuulleet että tämä paikka panostaa raaka-aineisiin ja nimittää itseään ”fresh casual”. Eli pikaruokaa, mutta korkealaatuisista raaka-aineista ja mukavammassa miljöössä. Ideana on myös, että raaka-aineet tulevat tutuilta tuottajilta ja näin varmistetaan laatu. Itse arvostan suuresti myös paikan päällä tehtyjä sämpylöitä, ranskalaisia ja pihvejä sekä Friends & Brgrsin pyrkimystä lisäaineettomampaan ruokaan. Fresh casual on yleiskonsepti joka on nousussa maailmalla. Uskon että ihmiset kaipaavat paremman ruuan vaihtoehtoja.

Olen iloinen siitä että vallitseva ruokatrendi on yleisesti kääntänyt katseet raaka-aineisiin ja myös peräänkuuluttanut paikallisempaa ajattelua. Pyrkimystä luoda läpinäkyvää ja eheää raaka-aineiden ketjua tutulta maatilalta ravintolaan tai kauppaan voisi korostaa enemmänkin. Fresh casual on nimitys jolle voisi pitää silmänsä laajemminkin auki. Uskon että Suomessa on paljonkin tätä, vaan ei yhtä jalostetussa ja tunnistetussa muodossa. 


lisäaineeton limu
Friends & Brgristä saa myös heidän omaa lisäaineetonta limua

Kommentit

Luetuimmat